Мениджърът на английския Брайтън Густаво Пойет определи наложеното наказание на Луис Суарес като „невероятно“ и „шокиращо“. Както е известно, вчера Футболната асоциация на Англия спря правата на уругвайския нападател на Ливърпул за 8 мача и в същото време го глоби с 40 000 паунда по обвинение в расизъм срещу защитника на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.

Според Пойет, Суарес е жертва на културните различия между Уругвай и Англия, като в същото време атакува Ерва, заявявайки че французинът „не е светец“.

„Това наказание е невероятно, шокиращо и прекомерно. Подкрепям Луис до смърт! Подобни неща са се случвали с Евра и преди. Той не е светец, дори напротив. Той е много спорен футболист“, заяви Пойет в интервю за уругвайския вестник Ultimas Noticias.

“Не знам в кой свят ще живеем от този момент нататък. Хората ще се обиждат от всичко. Има неща, които трябва да научиш, когато отиваш в нова страна, защото в родината ти могат да се считат за нормални, но може би ще бъдат разбрани по-друг начин в други точки на света.“

„Опитах се да обясня, че в Уругвай живеем заедно с различни раси и хора с различен цвят на кожата. Правим всичко заедно с тях. Играем футбол, забавляваме се. Раждаме се с тях, живеем и умираме заедно с тях. Наричаме ги „черни“ по естествен начин, дори когато сме любезни с тях. Интегрирани сме и нямаме проблеми“, каза още Пойет пред изданието.