Мениджърът на Манчестър Юнайтед може да бъде разследван от Футболната асоциация на Англия заради изказванията си след злополучния мач на „червените дяволи” вчера срещу Нюкасъл Юнайтед, който завърши при равенство 1:1.

Домакините поведоха със случаен гол на Хавиер Ернандес, за да се стигне до дузпа в полза на Нюкасъл, която Ба превърна в гол и подели точките на „Олд Трафорд”. На телевизионните повторения се видя, че нарушението на Рио Фърдинанд Хатем Бен Арфа е пресилено, но след консултация на главния арбитър Майк Джоунс с асистента си Джон Флин, в крайна сметка посочи бялата точка.

Това не остана незабелязано от сър Алекс, който след мача си позволи остра критика към съдийската бригада на мача. Изказването, пуснато в ефира на клубната телевизия Manchester United TV след мача бе редактирано, като нападките към рефера бяха изрязани. Думите на шотландеца обаче минаха в други медии, която може да коства на опитния спец наказание.

„Не мисля, че имаше някой, който да мисли, че това е дузпа освен асистент арбитъра. Главния съдия мислеше, че е корнер. Той бе по-близо до ситуацията, беше само на осем метра. Проблемът с реферите е, че те са на постоянен договор в Асоциацията, докато асистентите не са. Тези решения струват скъпо. Преди две години съдията пусна гол от засада в мача срещу Челси и това ни струва титлата. Надявам се, че няма да кажем същото и през месец май догодина”, коментира след мача Фъргюсън.

Българският нападател Димитър Бербатов не взе участие в срещата, като дори не попадна и в групата за двубоя.