Новият нападател на Арсенал Лукас Подолски заяви, че се чувства все едно отдавна е част от клуба и е изключително горд да играе за „топчиите“. Вчера германският национал направи своя дебют за англичаните и се разписа на два пъти за победата с 4:0 над бившия си клуб Кьолн.

„Чувстваме се все едно съм част от Арсенал от много дълго време и съм горд, че играя тук и нося тази фланелка“, сподели 27-годишният Подолски. „Насладих се на мача. Преди двубоя доста от играчите бяха изненадани от града и стадиона.“

„Получи се страхотен двубой и вкарах два гола в дебюта си, така че се получи доста добре. Беше добър тест за нас и се надявам да продължим с победите и срещу Съндърланд следващата седмица“, допълни германецът от полско потекло.

„Не беше лесно да вкарам на Кьлон. Изиграх много мачове в продължение на дълги години за този клуб. Те бяха моят отбор още когато бях малко момче, затова бе трудно им вкарам два гола. След мача обаче феновете показаха, че все още ме обичат. Бях доста изненадан и от привържениците на Арсенал, които бяха доста по трибуните. Чух ги да скандират името ми и бях приятно изненадан“, призна Подолски.