Нападателят на Арсенал Лукаш Подолски изрази увереност, че новият му отбор може да се бори за титлата в английската Висша лига.

Нападателят, който премина на „Емирейтс“ през лятото заедно с Оливие Жиру и Санти Касорла, сподели, че „артилеристите“ са един от отборите, които могат да спечелят титлата, а самият той се надява да играе важна роля в спечелването на трофея.

„Висшата лига има 5 или 6 отбора, които могат да играят за титлата и ние сме един от тях“, каза немският национал пред официалния сайт на клуба.

„Наистина искаме да спечелим този трофей и се надявам, че мога да вкарам много голове и да направя някои асистенции, за да помогна на клуба в Премиършип. Когато си футболист трябва да си готов – ти си на игрището, за да победиш. Дали е срещу Кьолн или срещу Съндърланд, ти си футболист и трябва да си готов да печелиш мачове.“

Принц Полди направи солиден старт в новия си отбор като вкара 2 гола в контролата срещу бившия си клуб Кьолн, единият от които със страхотен удар извън наказателното поле.

„Това е типът гол, който феновете на Арсенал могат да очакват от мен. Това бе добър гол. Играхме много добре с добри комбинации и бе забавно.“

„Пасовете и движението на отбора са много добри – това бе добър мач. Това е, което искам и което харесвам. Обичам да подавам бързо и да играя без топка. Това е моят стил на футбол и ние играем този стил. За мен бе много лесно да се приспособя. Това е много добър отбор и момчетата са много добри – лесно е да си едно от момчетата. Има страхотна атмосфера“, допълни Подолски.