Една от легендите на английския футбол и Манчестър Юнайтед Ноби Найлс почина на 78-годишна възраст. Световният шампион от Мондиал 1966 страдаше от рак на простата и болестта на Алцхаймер в последните няколко години.
 
Найлс е известен в родината си най-вече с това, че обезличи великия Еузебио по време на полуфинала срещу Португалия на Световното през 1966 година. Халфът игра и в драматичния финал срещу ФРГ (Федерална Република Германия), а един от най-запомнящите се моменти в историята на световните първенства е почетната му обиколка с трофея "Жул Риме" в едната ръка и изкуствените му зъби в другата.
 
Ноби Найлс има 395 мача за "червените дяволи". С екипа на Манчестър Юнайтед той печели КЕШ през 1968 година и две шампионски титли в Англия, както и два трофея в купата на страната. Той е играл още за Мидълзбро и Престън Норт Енд.
 
От световните шампиони Англия, които бяха част от финалния мач срещу Западна Германия, живи остават само четирима - Боби Чарлтън, Джордж Коен, Джеф Хърст и Роджър Хънт.