На 75 години от Алцхаймер почина една от култовите фигури в английския футбол от 70-те и 80-те години на миналия век - Стан Боулс. Той е легенда на Куинс Парк Рейнджърс и една от трибуните на "Лофтъс Роуд" носи неговото име. Част е от най-великия тим на лондончани, който губи титлата в последния кръг през 1976 г. от Ливърпул. 
 
Боулс ще остане в историята и на футбола и с това, че играеше с различни бутонки на двата крака. Той бе принуден да го направи, след като в рамките на няколко часа  посписа договори с две компании за футболни обувки. 

Нападателят започва кариерата си в Манчестър Сити през 1967 г., а след това минава през Бъри, Крю Александра и Карлайл преди да се озове в Куинс Парк Рейнджърс през 1972 г. За кратко е в Нотингам Форест на Брайън Клъф с който е носител на суперкупата на Европа. Приключва кариерата си след престой в Лейтън Ориент и Брентфорд. Има 5 мача и 1 гол за Англия.

"Съжалявам да чуя, че Стан Боулс е починал. Прекрасен футболист и изключително харизматичен мъж. Винаги съм обичал да го гледам как играе. Почивай в мир, Стан", написа в социалните мрежи легендата Гари Линекер.