Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Почетино се застъпи за своята рекордна покупка Пабло Освалдо и заяви, че италианецът ще има успешна кариера в Англия веднъж, щом свикне с обстановката и футбола на Острова.

Колебливото до момента представяне на нападателя породи спекулации, че бившият ас на Рома ще търси нов трансфер през лятото, но аржентинският наставник опроверга подобен ход.

„В наши дни, със социалните медии на разположение, всеки може да пусне каквато и да било новина, затова ние не обръщаме внимание на тези информации“, каза Почетино. „Предпочиаме да се фокусираме върху реалността. Всеки може да каже или напише, каквото си реши, затова е трудно да докажеш или опровергаеш нещо такова.“

„За нас най-важно е, че знаем каква е ситуацията с всеки един от футболистите ни. Пабло Освалдо все още се адаптира. Има огромна разлика между италианския, испанския и английския футбол. От своя опит мога да кажа, че тук е най-трудно. Лигата е първенството с най-голяма конкуренция, а особено за нападателите периодът на адаптация е много тежък. Всеки се справя за различен период от време, но съм сигурен, че той няма да има проблеми. След няколко месеца ще видим най-доброто, на което Пабло е способен“, завърши Почетино.