Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино изрази изключителната си радост от официалното откриване на новия стадион на "шпорите". "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" прие фенове за първи път вчера при двубоя на юношите до 18 години на лондончани срещу връстниците им от Саутхемптън, който бе изгледан на живо от близо 30 хиляди души. Новото съоръжение струва близо един милиард паунда, а отборът на Тотнъм ще дебютира на него на 3 април срещу Кристъл Палас в мач от Висшата лига.

"Всички сме толкова развълнувани. Изпитвах подобно чувство, когато напуснахме "Уайт Харт Лейн". В последния ден тогава плакахме, а сега е първият ден на новия стадион и отново плачем. Сега трябва да плачем отново, защото мечтата ни стана реалност", коментира Почетино, който присъства на вчерашния двубой. Тотнъм се завръща на своя стадион, 679 дни след като напусна стария, който бе на същото място.

Срещата между юношеските формации на Тотнъм и Саутхемптън бе първото тестово събитие, което мерките за сигурност изискват стадионът трябва да приеме, преди да може да използва пълния си капацитет. Второто ще бъде следващата събота, когато капацитетът ще бъде увеличен до 45 хиляди, които ще наблюдават на живо сблъсъка между легендите на Тотнъм и Интер. В редиците на "шпорите" ще бъде и рекордьорът по голове за българския национален отбор Димитър Бербатов.

Максималният капацитет на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" е 62 хиляди. /БГНЕС