Бъдещите нови собственици на Нюкасъл Юнайтед са определели бившия мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино като свой фаворит за нов наставник на "свраките", съобщава Скай Спортс. Очаква се съвсем скоро сделката за прехвърлянето на акциите на клуба от досегашния наставник Майк Ашли към консорциум, зад който стои Инвестиционният фонд на Саудитска Арабия, който разполага с неизчерпаеми средства. Това на практика ще направи Нюкасъл клубът с най-богатите собственици в света, което от своя страна доведе до всякакви спекулации за привличането на именити футболисти и треньори.

Първоначално се предполагаше, че новите собственици ще дадат шанс на досегашния мениджър Стив Брус, който се справи добре през този сезон с ограничени средства, но по всичко изглежда, че големите амбиции на саудитците ще докарат по-голямо име на "Сейнт Джеймсис Парк". Според информацията техният първи избор за поста е аржентинецът Маурисио Почетино, който изкара пет много успешни години начело на Тотнъм, а през миналия сезон изведе "шпорите" до първия им финал в Шампионската лига. Почетино загуби работата си през ноември след серия от слаби резултати, но скоро може да се озове начело на нов интригуващ проект.

Като втори избора на новите собственици се посочва бившият наставник на Нюкасъл Рафаел Бенитес, който в момента работи в Китай. При всички положения Стив Брус ще получи възможността да довърши настоящия сезон, ако това изобщо се случи, тъй като все повече се говори, че е възможно настоящата кампания във Висшата лига да бъде прекратена заради пандемията от COVID-19.