Президентът на УЕФА Мишел Платини изрази пред английските медии, че все още не счита Англия за готова да бъде домакин на финалите на Световното първенство през 2018 година.

 

„Като президент, трябва да направя всичко възможно, да изберем най-подходящата страна, която да посрещне Мондиал 2018. Пожелавам ви да сте вие, но все още не мога да кажа абсолютно нищо”, каза французинът пред „BBC Sport”.

 

Борбата за домакинството на въпросните финали най-вероятно ще се води между Англия (подкрепена от министър-председателя на страната Гордън Браун), БелгияХоландия, като се очаква да се включи и Русия. Извън ЕвропаКитай, Австралия, Мексико и САЩ.

 

„Англия ще трябва да се потруди доста, за да ме убеди. Всяка страна от Европа, особено ако са две-три, ще трябва да се потруди, за да ме спечели. Аз съм президент на УЕФА, не мога да кажа – да, ще гласувам за Англия, или че ще подкрепя Русия. Същото разбира се, се отнася и за Холандия”, продължи той.

 

„Мога да кажа със сигурност, че ще гласувам за страна от Европа. Ще направя всичко по силите си да убедя останалите държави от Стария континент да подкрепят една страна от Европа. Но защо непременно Англия, защо не другите две възможности”, завърши Платини.