Президентът на УЕФА Мишел Платини коментира оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън от треньорската професия, като нарече шотландеца „мечтател“. Освен това, ръководителят заяви, че се надява легендарният наставник да предаде опита си на бъдните поколения.

„Сър Алекс има огромен принос към футбола, не само към английския, но и към световния като цяло“, каза Платини пред сайта на УЕФА.

„Той е истински мечтател и очаквам да предаде опита си на бъдните поколения. Надявам се да продължи да сътрудничи на УЕФА и да сподели фантастичните си познания с повече хора“, продължи Платини.

„Неговата посветеност на играта, вниманието му, набито му око за футболния талант донесе много на Манчестър Юнайтед“, завърши босът на УЕФА.

Припомняме, че оттеглянето на шотландеца бе официално съобщено днес. Самият Фъргюсън обяви, че напуска треньорската професия след 26 година начело на „червените дяволи“. За този внушителен период, специалистът донесе 13 титли на тима от Театъра на мечтите, както и две отличия от Шампионската лига.