Наставникът на младежките национали на Англия и помощник на селекционера Фабио Капело Стюарт ПиърсПсихо коментира решението на треньора на Арсенал Арсен Венгер да не пусне под наем Тео Уолкът до края на сезона.

Пиърс вярва, че именно играта под наем изключително много е подобрила представянето на младите звезди в неговия състав. И преди Психо е заявявал, виждането си, че Уолкът има нужда да играе много повече, нещо, което не се случва за него на „Емирейтс”.

От друга страна Пиърс изрази вярата си, че Венгер знае най-добре, кое е полезно за неговите футболисти и по-специално за 18-годишния талант, като сподели още, че се надява, френският специалист да направи правилните избори относно бъдещето на Тео.

„Без съмнение, играта под наем помага, тъй като допринася за опита на дадения състезател, особено ако не играе редовно в клуба си. Считам, че основната цел пред един млад играч трябва да е да се стреми да играе колкото се може повече. Това се отнася за абсолютно всеки състезател. Но мисля, че Венгер знае най-добре, кое е най-подходящо за Тео”, каза Пиърс.