Селекционерът на английския национален отбор за младежи Стюърт Пиърс обяви имената на футболистите, които ще заведе на Европейското първенство в Холандия, което започва след 11 дни.

В състава попадна и Дейвид Бентли, който бе повикан и от старши треньора на мъжкия отбор Стив МакЛарън за евроквалификацията с Естония на 6 юни – само четири дни преди старта на Евро 2007.

След това крилото на Блекбърн ще се присъедини към младежите, които започват кампанията на 11 юни с мач срещу Чехия в град Арнхем.

Включването на Бентли в младежкия състав най-вероятно ще разочарова мениджъра на Блекбърн Марк Хюз, който публично изказа надеждите си полузащитника да бъде оставен да почива, тъй като има над 30 мача за клуба този сезон.

Бентли има честта да е първият голмайстор на гордостта на нацията - новият стадион „Уембли”. Той се разписа отново с младежкия екип срещу връстниците си от Италия.

Дейвид Нъджент от Престън, който тази година дебютира за мъжете, също е в списъка с 23-ма повикани от Стюърт Пиърс.

Лейтън Бейнс от Уигът попадна в отбора, въпреки че дълго лекуваше контузия в таза, но за сметка на това прави впечатление отсъствието на Лий Катърмоул от Мидълсбро.

Джеймс Вон от Евертън, който навършва 19 на 14 юли, е най-младият член на състава.

Следващият вторник в Норич Англия среща Словакия в последната си проверка преди старта на шампионата на Стария континент.

Пълният списък с младежите, които ще представляват Англия на Евро 2007:

Алнуик (Тотнъм), Карсън (Ливърпул), Харт (Ман Сити);

Бейнс (Уигън), Кейхил (Астън Вила), А.Фърдинанд (Уест Хем), Хойт (Арсенал), Онуоха (Ман Сити), Росиниър (Фулъм), Тейлър (Нюкасъл), Уитингам (Кардиф);

Хъдълстоун (Тотнъм), Милнър (Нюкасъл), Ноубъл (Уест Хем), Рио-Кокър (Уест Хем), Ричардсън (Ман Юн), Рътлидж (Тотнъм), Дербишайър (Блекбърн), Лита (Рединг), Нъджент (Престън), Вон (Евертън), Йънг (Астън Вила), Бентли (Блекбърн);