Питър Крауч разкри как първият ден на Майкъл Оуен в Стоук Сити се е превърнал в „пиукащ“ кошмар.

Sun разкрива, че в повечето клубове карат новите футболисти да пеят пред целия отбор, за да „разтопят ледовете“. 32-годишният Оуен обаче едва ли е щял да има сила и въздух за подобно изпълнение, тъй като в първия си ден е бил подложен на серия изтощителни тестове на тренировъчния комплекс на Стоук.

Най-адското упражнение е бил така нареченият „пиукащ“ тест, когато играчите трябва да изтичат разстоянието между две точки преди съответния звук да отмери времето. Футболистите правят толкова дължини, докато вече не могат да покриват норматива, след което падат на тревата тотално изтощени.

„Единственият специален „подарък“, който Майкъл Оуен получи в първия си ден бе пиукащият тест. Момчетата, които се грижат за кондиционното ни състояние поработиха здраво с него, за да преценят в каква форма. Мениджърът и треньорският щаб трябваше да видят с какво разполагат преди да го хвърлят в дълбокото. За да бъда честен, Оуен изглеждаше много добре“, коментира Крауч.

„Все още не сме го карали да пее или да прави някаква друга глупост. Но ние привлякохме доста нови през лятото, може би е редно да седнем и да им измислим нещо“, добави още нападателят на Стоук Сити.