Бившият шеф на Лийдс Питър Ридсдейл назова открито името на мениджъра, който си е позволил да му предложи подкуп и печалба "под масата".

Пред британския таблиод „Сън” Рийдсдейл разкри, че италианският агент Пино Паляри му е предложил 300 хиляди паунда, за да се осъществи трансферът на Роби Кийн в Тотнъм през 2002 година.

„Малко преди заминаването ми от Италия, Пино ме помоли да се видим, а след това ме попита за трансфера на Кийн, а аз потвърдих, че ще стане факт до 24 часа. Тогава той ме попита дали мога да му осигуря фактура „мениджърски услуги”. Аз го попитах за какво му е, след като той няма нищо общо с това, а той ми отговори: Ако ти извършва услуга за 600 хиляди, ще можем да делим комисионната наполовина. А и след като ти си президент, не е нужно никой да разбира, че нямам нищо общо с този трансфер”, разкри случилото се бившият президент на Лийдс Юнайтед, който даде да се разбере, че не се е съгласил на предложената му измама.

Преди по-малко от месец в Англия започна разследване за подобни слухове и случаи на измами, а Питър Ридсдейл даде нова светлина по случаите с подкупи на длъжностни лица във футбола.