Тотнъм официално привлече Питър Крауч, съобщи лондонският клуб на официалния си сайт. Днес нападателят успешно премина нужните медицински изследвания, след което се договори с тима за личните си условия. По-рано Тотнъм се бе разбрал за трансферната сума с досегашния отбор на Крауч Портсмут. По непотвърдена информация „шпорите” са платили девет милиона паунда за услугите на дългуча.

Английският национал отбеляза 16 попадения през миналия сезон с екипа на Помпи. Той е играл още за КПР, Астън Вила, Саутхемптън и Ливърпул.

„Съжаляваме, че Питър си тръгва, тъй като той е чудесен футболист и човек. Бихме искали да му благодарим за това, че изигра ключова роля за оставането на нашия клуб в Премиършип през миналия сезон,” казва ръководството на Портсмут на своя сайт. „Неговата продажба бе наложена от нуждата да се изплатят дълговете на клуба. Ние продължаваме да търсим свежи попълнения за нашия отбор.”

След привличането на Питър Крауч, Тотнъм вероятно ще се откаже от идеята да привлече нападателя на Реал Мадрид Клаас-Ян Хунтелаар.