Астън Вила може да направи шокиращ трансфер и да привлече ветерана Робер Пирес в състава си. Жерар Улие обмисля възможността Пирес да бъде едновременно и футболист, и негов асистент на пейката. Френският полузащитник в момента има оферта от Лестър Сити в Чемпиъншип, но идеята на Улие да му предложи и бъдещо развитие като треньор може да уцели по-добре исканията на Пирес, твърди La Parisien.

Мениджърът на Вила не може да гарантира титулярно място на екс-звездата на Арсенал, но може да му даде шанс за друг вид изяви.

След като бе освободен от Виляреал в края на миналия сезон, Робер Пирес тренираше с Арсенал, за да поддържа форма, но Арсен Венгер изобщо не вижда някаква възможност да му предложи договор.

„Ще обмисля всяко предложение. Не искам да отида в клуб, който всяка седмица се бори да не изпадне. Според мен в Англия ще имам най-добър шанс да си намеря отбор. В Англия хората не гледат на колко си години, за разлика от Испания, затова трябва да продължа някъде другаде” обясни преди няколко седмици своето положение Пирес.