Бившият футболист на Арсенал Робер Пирес посочи Тиери Анри или Карло Анчелоти за възможни заместници на Арсен Венгер начело на тима в бъдеще. 41-годишният Пирес изкара шест сезона в Арсенал между 2000-а и 2006-а година, като спечели два пъти Висшата лига.

Французинът не смята, че времето на Арсен Венгер е изтекло, но пък вярва, че или легендата на клуба Тиери Анри или настоящият старши треньор на Реал Анчелоти биха били перфектни кандидати за негов наследник.

На въпрос на Goal, дали Венгер може да напусне скоро, Пирес заяви: „Не сега. Освен това Венгер все още има договор с Арсенал.“

„Кой би бил идеалният заместник? Тиери Анри? Той разбира футбола и познава Арсенал. Не знам, но харесвам Карло Анчелоти. Но това е мое мнение и не значи, ме Арсенал се нуждае от Анчелоти в момента.“

„Не мисля, че Арсеал направи грешки на трансферния пазар. Ако играеш за Арсенал значи имаш качества. За мен най-доброто попълнение на Арсенал е Санти Касорла. Феновете обичат Алексис Санчес и аз също, но Касорла е много важен. Той е най-добрият ни играч в последните месеци“, коментира още Робер Пирес.