Охранителят, който бе ударен в лицето от футболиста на Тотнъм Ледли Кинг разкри, че е бил обиден на расистка основа. „Ти си дебело пакистанко копеле,” били думите на пияния защитник, който се замеси в скандал пред лондонски нощен клуб. Уахиб Бът твърди, че английският национал му се е подигравал заради обеците му, и го е ударил.

По време на свадата, 28-годишният Кинг крещял: „Знаете ли кой съм аз?! Аз съм богат и нямам какво да губя. Печеля по 80000 на седмица, вие сте нищожества с вашите 10 паунда на час. Мога да ви уволня.”

Ледли Кинг, който по думите на очевидци е бил толкова пиян, че едва се е крепял на краката си – бе удържан от персонала на клуба и арестуван от полицията. Капитанът на Тотнъм, явно празнуващ хикса с Уест Хем, прекара нощта в самостоятелна килия в управлението.

22-годишният Уахиб разказа още как Кинг се е появил сам в 2 часа през нощта, настоявайки да бъде допуснат в клуб „Пънк” в Сохо. Футболистът бе заснет от папараците с изсулени джинси и премрежен поглед.

Но думите на Уахиб: „Той бе толкова пиян, че му казах да се върне, когато е по-трезвен. Той пресече улицата, свали си панталоните и опика целия тротоар, пред всички хора. Върна се, и застана толкова близо до лицето ми, че ме плюеше, докато говореше. Започна да крещи кой е и колко печели. Опитахме се да го укротим, когато ме нарече шибан пакистанец и ми каза, че съм дебел. Шефът ми обиди с „плешиво бяло копеле”, което също е расизъм. Беше много неприятно да чуя това. Той представлява Англия, и не мисля, че по този начин дава добър пример за децата. В момента, в който се обърнах, той ме удари в лицето. Бе много болезнено, цялото ми лице е натъртено и зъбите ме болят също.”

Освен това, Кинг нападнал Уахиб за фенските му пристрастия към Ливърпул, като обявил: „Аз играя за Тотнъм, а ти за дебелия Джерард.”