Вратарят на Челси Петър Чех изрази мнение, че от Манчестър Юнайтед са предприели голям риск с привличането на Давид Де Хеа за заместник на Едвин ван дер Саар.

Холандският ветеран сложи край на кариерата си след края на изминалия сезон, след шест успешни години на “Олд Трафорд”. За това време, Ван дер Саар записа 265 мача, спечели четири пъти Висшата лига, един път Карлинг Къп, Шампионската лига и Световното клубно първенство.

“Голямо предимство е за Юнайтед това, че подписа с вратар, който е само на 20 години, тъй като може да остане в клуба за дълго време”, заяви Чех пред “Sky Sports”.

“Но също така е и голям риск, тъй като той отива в един, в исторически план, доста успешен клуб. Там са се подвизавали вратари като Петър Шмайхел и Едвин ван дер Саар. А всички помнят колко дълго време се търсеше заместник на Шмайхел”, добави вратарят на Челси.

“Така че да видим какво ще се случи сега, след като Ван дер Саар се отказа. Голямо предизвикателство е да застанеш на вратата на Юнайтед след него”, добави Петър Чех.