Вратарят на Арсенал Петър Чех и полузащитникът на Евертън Гарет Бари попаднаха в "Книгата на рекордите на Гинес" за 2017 година. Двамата футболисти намериха място сред рекордьорите, след като подобриха постиженията за най-много сухи мрежи и най-много мачове като титуляр във Висшата лига.

Чешкият страж на Арсенал вече има 181 мача без допуснат гол зад гърба си с екипите на "артителиристите" и Челси, докато Бари има невероятните 580 мача като титуляр за Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън.

Шампионът на Англия Лестър също попадна в най-новото издание на книгата с рекордите. "Лисиците" станаха първият отбор в историята на Висшата лига, който подобрява класирането си спрямо предходния сезон с 13 места. През тази година играчите на Клаудио Раниери завършиха на първо място, докато само 12 месеца по-рано бяха 14-и.

Сред другите рекордьори личат имената на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който е най-следваният спортист в Туитър с 47,4 милиона последователи, и на тенисиста Новак Джокович, след като сърбинът спечели 21 646 145 долара от наградни фондове в рамките на една година./БТА