Бъдещият мениджър на Челси Маурицио Сари ще има тежката задача да „ремонтира“ наследството, завещано от неговия предшественика Антонио Конте клуб от Лондон. От полза за Сари ще бъде опитът, който той натрупа от времената, когато изкарваше хляба си като банкер.

Да възстанови настроението в съблекалнята

източник: Gulliver/Getty Images

Първата и може би най-важната точка в списъка на Сари. Химията в съблекалнята на сините, възникнала между ръководството и играчите по времето на Конте, бързо започна да се разпада само сезон по-късно. Не един и два пъти основни фигури в състава изразяваха своето недоволство от начина, по който им бе нареждано да играят.

Подобни епизоди имаше дори непосредствено след триумфа с ФА Къп. Тогава Еден Азар и Гари Кейхил метнаха „камъни в градината” на Конте.

Да убеди Азар да остане

източник: Gulliver/Getty Images

За втори път в последните три години Сари ще има тежката задача да убеждава играч да остане в клуба още с идването си.

След като успя да удължи престоя на Гонсало Игуаин в  Наполи с още един сезон, сега италианецът ще трябва да стори същото с Еден Азар, към когото има сериозна интерес от Реал Мадрид и Барселона.

Да държи големия бос доволен

Роман Абрамович

източник: БГНЕС

Още едно предизвикателство пред 59-годишния италианец ще трябва задоволи босът на сините Роман Абрамавич, който през последните години не си поплюва, когато трябва да уволни мениджър на клуба. Със сигурност един трофей в дебютния сезон няма бъде излишен за Сари.

Да извърши среднощна революция

Емблемата на Челси

източник: Gulliver/Getty Images

С по-малко от месец до началото на сезона във Висшата лига, Сари ще трябва да преобрази начин, по който отборът играе. Допълнително усложнение за него е, че доста от основните му играчи са в съставите на Англия, Белгия и Хърватия на Мондиал 2018. Всички тези национали ще имат нужда от поне една-две седмици почивка след изиграването на финалите в Русия преди да се включат  наравно с останалите в предсезонната подготовка на Челси.

Да даде шанс на младите

Рубен Лофтъс-Чийк и Курт Зума

източник: Gulliver/Getty Images

Академията на Челси се превърна в една от най-популярните в последните години, но нежеланието на мениджърите на първия тим да дадат шанс на младоците вече им костваха играчи като Кевин де Брюин и Ромелу Лукаку, които преминаха в други отбори от Висшата лига. Рубен Лофтъс-Чийк е може би най-големия талант в редиците на Челси, но все още не се знае дали „сините” искат и планират да го задържат.