Петима футболисти ще напуснат Челси през лятото, твърди „Сън”. Мениджърът Жозе Моуриньо вече е готов с промените, които смята да направи след края на сезона, като за да постигне целите си, той отново рискува да си навлече гнева на собственика Роман Абрамович.

Почти сигурно „Стамфорд бридж” напуска защитникът Халид Буларуз, който бе най-голямото разочарование за „сините” този сезон. Преди година холандецът премина с трансфер за 7 милиона от Хамбургер в Лондон, но сега ще трябва да си търси нов отбор. Червеният картон, получен от Буларуз в решителния мач с Арсенал преди седмица подпечата изходната му виза от Острова.

Михаел Балак е следващият в списъка за гонене на Моуриньо. От халфа се очакваше много повече след идването му от Байерн Мюнхен, а мениджърът му даде много шансове за изява. Сега Балак трябва да върне доверието в себе си, след като пренебрегна мнението на клуба във връзка с операцията на глезена си. Ако не успее да се справи с тази задача, германецът най-вероятно ще напусне Лондон.

Джереми е един от футболистите, запълващи всякакви дупки в състава на Моуриньо. През следващия сезон обаче португалецът все по-трудно ще дава възможност на камерунеца, тъй като в халфовата линия на Челси вече има нови звезди като Джон Оби Микел.

Под въпрос за бъдещето си в Челси са и Андрий Шевченко и Ариен Робен. Шева вкара само четири гола в Премиършип за цял сезон и като цяло се провали на Острова. Той вече е спряган за завръщане в Милан, което с всеки изминал ден изглежда по-сигурно.

Ариен Робен притежава безспорна класа, призната и от Моуриньо. Цялото желание на мениджъра да използва крилото обаче, често е подкопавано от непрекъснатите контузии на Робен. Холандският национал дори бе обвинен, че се страхува от важните мачове и умишлено ги пропуска, нещо, което Моуриньо не желае да толерира. При добра оферта от Испания, Робен най-вероятно също ще напусне „синия” лагер.