Вратарят на Челси Петер Чех разкри, че на последните тренировки на клуба се занимава усилено с отразяване на наказателни удари. Стражът на „сините“ не изключи възможността новият носител на ФА Къп да бъде определен именно по този начин.

Челси и Ливърпул днес излизат на „Уембли“ от 19,15 ч. българско време в битка за трофея в най-стария футболен турнир. Тъкмо заради това Чех е гледал няколко записи на дузпи, изпълнени от играчи на мърсисайдци, но подчерта, че при ударите от бялата точка най-важна е психическата нагласа на изпълнителя.

„Знам много добре какво мога. Всичко опира до момента и състоянието, в което се намира играчът. Ако той успее да остане спокоен и да пласира удара си добре – тогава нямаш никакъв шанс“, сподели чешкият национал. „Трябва да го накараш да сбърка. Не знам къде ще се хвърля предварително. Решението идва едва в последните няколко секунди преди изстрела.“

„Не можеш да разчиташ единствено на това, което си видял. Трябва да се осланяш на инстинктите си. Печелил съм ФА Къп три пъти досега и ще е чудесно да го направя за четвърти път. Винаги е специално да триумфираш в този турнир“, завърши Чех.