Анализаторът на „Дейли Мейл” Джейми Реднап даде своето мнение за предстоящия сблъсък между Арсенал и Манчестър Юнайтед. Бившият национален халф очаква резултат 2:1 в полза на „топчиите” и определи пет ключови фактора в двубоя.

Пасовете на Арсенал

Никога преди не съм виждал такъв футбол; те нападат масирано и никой никога не може да е сигурен откъде ще изникне някои или какво ще се случи после. Те сменят фронта на атаката много бързо, независимо дали това ще стане чрез Хлеб, Росицки или невероятния Фабрегас.

Те не са най-бързият отбор в света, но скоростта им идва от изнасянето на топката, докато тичат с нея в крака. Все едно гледам хокейна шайба, която лети по леда.

Подаванията им са като по конец и са безгрешни, с едно докосване и стават смъртоносни. Всеки вече говори за Арсенал и техния футбол. Ако сте ги отписали, губите…

Арсенал е по-слаб при статични положения

Юнайтед може да се опита да извлече полза от ръстовото си предимство. Арсенал имаше късмет, че ниските играчи в защита не провалиха тима срещу Ливърпул. Добри центрирания могат да се окажат от значение при Неманя Видич и Рио Фърдинанд, които могат да вкарат, ако заемат позиции в наказателното поле.

Емануел Адебайор

Какъв играч! Той изглеждаше уморен срещу Ливърпул миналата седмица, но да играеш сам на върха понякога оказва такъв ефект. Но неговата мощ и присъствие позволява на Арсенал да играе различно и да бъде по-опасен, а не да разчита само на центрирания.

Освен това може просто да му подават топката и той сам ще се справи оттам. Той вкарва много и изглежда опасен.

Бързата контраатака на Юнайтед

Каква схема използват Юнайтед…дали някой изобщо знае? Предполага се с четирима в защита, двама опорни полузащитници, и четирима отпред, които си правят каквото си поискат, за да причинят максимални щети.

Те са наясно, че Арсенал атакува масирано, но ще седят и ще чакат докато ги изморят. След това ще нападат на скорост, с невероятно движение по терена и разнообразие, и накрая ще ударят противника на контраатака.

Фърги ще им каже: „Върнете си топката и след това просто играйте с нея.”

Харгрийвс срещу Фабрегас

От този сблъсък ще се реши изходът на дербито. Оуен Харгрийвс бе привлечен, за да действа като разбивач и точно това трябва да прави той сега срещу великолепния Сеск Фабрегас. Английският халф трябва да намери начин да угаси пламъка на Фабрегас.

Арсенал е безмилостен, когато притежава топката. Но с помощта на Майкъл Карик, Харгрийвс може би ще успее да окове водещите полузащитници, и именно там да се спечели мачът.