Нападателят на Манчестър Юнайтед Карлос Тевес и полузащитникът на Ливърпул Хавиер Машчерано са заплашени с до пет години затвор в Бразилия, след като полицията започна разследване срещу тях по подозрения в укриване на данъци.

Двамата играеха заедно в Коринтианс, а след това се преместиха в пакет към Уест Хем.

Властите в Бразилия проверяват финансови нередности в делата на клуба от Сао Пауло, в които са включени и играчите на агента Киа Жорабчиян и неговата компания MSI.

Освен Тевес и Машчерано, сред клиентите на Жорабчиян са още Карлос Алберто от Вердер Бремен и Рикардиньо, футболист на Бешикташ.

Полицията се опитва да установи дали звездите са били включени в схема, целяща да избегне бразилските данъци. Обект на разследването са настоящи и бивши служители в Коринтианс, както и самият Жорабчиян.

Бразилският всекидневник „О Естадо” се позовава на полицейски доклад от 70 страници, и твърди, че данните в него могат да пратят футболистите в затвора за срок между две и пет години, ако бъдат признати за виновни за укриване на пари от данъчните. Друг вестник от Сао Пауло „Фоля” пише, че Рикардиньо и Алберто са имали споразумение с Коринтианс и MSI да получават част от заплатите си извън Бразилия, което в южноамериканската страна е смятано за престъпление.