Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини демонстрира смелост преди сблъсъка с Байерн Мюнхен в Шампионската лига, като разкри, че играчите му ще мислят само за атака в двубоя утре вечер.

Европейският клубен първенец ще излезе на „Етихад“ за първия домакински мач в евротурнирите на чилийския наставник, който смята да заложи на проста, но амбициозна тактика.

„Винаги очаквам много от играчите си. Започнахме много силно в Шампионската лига и важно да продължим по същия начин“, каза Пелегрини. „Мачът, който ни предстои у дома, е срещу възможно най-тежкият противник в групата. Трябва да покажем високо ниво и съм сигурен, че ще видите един много хубав мач.“

„Изобщо не мислим за равенство. Разбира се, ако не можем да спечелим, е по-добре да завършим наравно, отколкото да паднем, но няма да излезем с такива мисли на терена. От първата минута ще играем за трите точки.“

„Според мен трябва да изиграем тези 90 минути по най-добрия начин, защото знаем, че всяка допусната грешка може да доведе до гол за Байерн. Важно е да останем концентриране през целия двубой“, завърши Пелегрини.