Халфът на Блекбърн Мортен Гамст Педерсен заяви, че не таи лоши чувства към Джоуи Бартън, въпреки юмрука, който англичанинът му заби в стомаха, и дори е готов да го покани на вечеря.

Бартън бе наказан за три мача след изцепката си при победата на Роувърс с 2:1 над Нюкасъл. Халфът на „свраките” е познат като побойник, но Педерсен настоя, че няма лоши чувства към Бартън и дори смята да го покани на вечеря при следващата им среща. „Видяхте снимките, ФА трябва да действа, не аз. Сблъскахме се и тъкмо му казвах 'Извинявай', когато той ми заби юмрук в стомаха. Бях много изненадан, дори малко ми извади въздуха. Но това не е голяма работа", сподели норвежецът.

„Това се случи по време на битка и бе приключило, когато мачът свърши. Това е нищо и със сигурност няма да хвърли сянка върху отличния мач. Джоуи Бартън е фантастичен футболист. Не е постигнал нищо с това, нито пък аз ще постигна нещо, оплаквайки се. Няма проблеми между мен и Джоуи. Дори ще го поканя на вечеря следващия път, когато е в Манчестър. Нека да затворим този случай”, добави Педерсен.