Два гола на Роман Павлюченко и един на Джърмейн Дефоу донесоха хубавата победа на Тотнъм с 3:0 като гост на Уигън. Трите точки върнаха „шпорите” на четвърто място във временното класиране на Висшата лига, докато загубата усложни и без това неприятното положение на домакините. Уигън е на две точки от зоната на изпадащите и до края на първенството битката за оставане в елита ще е много тежка.

Тотнъм превъзхождаше съперника си в по-голямата част от двубоя, а след първото попадение в 27-та минута владееше спокойно контрола. Джърмейн Дефоу откри резултата, като засече с едно докосване топката право във вратата, макар да останаха съмнения, че е бил в положение на засада.

След куп пропуски през второто полувреме, появилият се като резерва в 73-та минута, на мястото на Дефоу, Роман Павлюченко успя да реализира два гола за шест минути, и така даде изразителната победа за лондончани. Павлюченко направи 2:0 след асистенция на Лука Модрич в 84-та минута, а в продължението на мача оформи класическия резултат след удар от ъгъла на пеналта.

Попаденията на руския нападател ще накарат мениджъра на Тотнъм Хари Реднап сериозно да се замисли дали да не му даде титулярно място, за сметка на Питър Крауч. Крауч е без гола вече седем срещи, макар да продължава да получава пълна подкрепа от фенове и ръководство.

Двубоят между Уигън и Тотнъм бе поредният в Англия, игран на не особено приличен терен. Напоследък дъждовете и лошото време създават куп проблеми на клубовете на Острова, да поддържат в изрядна форма игрищата си. И в състава на Уигън, и в този на гостите имаше трудности именно заради терена, да се осъществяват комбинативни атаки и движението не бе на високо ниво. Все пак Тотнъм се справи по-добре и успя да оползотвори поне част от възможностите, докато Уигън трябва още по-сериозно да мисли как ще оцелее в Премиършип.