Новото попълнение на Тотнъм Роман Павлюченко е на път съвсем да вбеси ръководството на потъващия кораб Тотнъм, след като изрази намерение да замине за няколко дни в отдалечения руски град Ставропол, в ролята си на местен политик.

Кметът на града Валери Гайевски е поканил футболиста на специален семинар на тема развитието на спорта. Мероприятието ще се проведе следващия месец. Павлюченко също е получил предложение да присъства на и ежегодния регионален Футболен Фестивал, през декември.

Павлюченко е твърдо решен да изпълни задълженията си като политик в партията на бившия президент и настоящ премиер на Руската Федерация Владимир Путин. Ако Павлюченко уважи отговорностите пред „Обединена Русия”, той ще трябва да пропусне близо три дни тренировки.

„Въпреки че в Лондон има нужда от мен, нямам намерение да отсъствам прекалено много от Ставропол”, коментира преди време нападателят.

Павлюченко има намерение да замине за Русия само три дни преди двубоя на „шпорите” с Манчестър Юнайтед на 13 декември, информира авторитетното английско издание „Mirror”.

Полетите до далечната дестинация траят близо 8 часа в едната посока, което пък допълнително ще умори „заместникът на Бербатов” преди двубоя с „червените дяволи”.