Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Парк Джи-Сун ще прекрати кариерата си в националния отбор на Република Корея след края на турнира за Купата на Азия, която ще се проведе другия месец в Катар. Това съобщи бащата на футболиста пред официалната страница на Азиатската футболна конфедерация.

"Джи-Сун каза още преди Световното първенство това лято в Южна Африка, че Купата на Азия ще бъде неговото последно състезание. Сега, месец преди него, не виждам причина той да променя решението си”, коментира още бащата на играча.

Той иска да даде път на по-млади футболисти като Ли Чун-йон и едва ли би искал да размисли от първоначалното решение. Парк Джи-Сун е на 29 години и решението му да се откаже от националния отбор предизвика доста странни реакции в Република Корея, където хората смятат, че все още може да играе и за Юнайтед, и за страната си.

След мача с Арсенал мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че не е доволен от решението на Парк да отиде в Катар за участие в турнира за Купата на Азия и се надява по-нататък той да преосмисли приоритетите си. Фъргюсън смята, че континентален турнир от нивото на Купата на Азия не би трябвало да отнема играчи, които в същото време могат да играят срещу тимове като Арсенал, Челси или Манчестър Сити.