Мениджърът на Кристъл Палас Алън Пардю се дистанцира от публикациите, които го посочват като следващ мениджър на националния отбор на Англия, след като Сам Алардайс вчера подаде оставка. Но пък заяви, че за него върхът в кариерата би бил именно да води националния отбор. Във вторник Алардайс, който се задържа на поста само 67 дни, напусна поста след разследване със скрита камера на вестник Дейли Телеграф, което доказва участието му в трансфери на играчи извън правилата.

В момента временният мениджър на националния отбор Гарет Саутгейт, треньорът на Борнемут Еди Хауи, Стив Брус и Пардю са свързвани с най-голям интерес и възможност от медиите с вакантния пост.

"Тази сутрин Хауи каза, че би било върхът в кариерата на всеки англичанин, който се занимава с футбол. И аз съм съгласен с него", отговори Пардю пред реполтери днес, които го попитаха за шансовете да поеме Англия.

"Аз съм толкова щастлив, че работя в този футболен клуб Кристъл Палас. Аз и президентът имаме страхотни отношения. Те ми показват огромно доверие и аз имам отбор, който ми носи хубаво чувство в работата. Аз мисля, че Англия има добър мениджър с назначението на Гарет Саутгейт. Наистина съм щастлив с този клуб в момента и не искам да напускам. Това е нещото, което искам в момента. Кристъл Палас е специално място за мене. Прекалено е хубаво, за да се махна", добави още мениджърът на орлите.

Пардю добави, че крилото Уилфред Заха е пред завръщане след разтежение на бедрото за утрешния мач срещу Евертън, докато нападателят Кристиан Бентеке остава извън игра за 3 или 4 месеца заради травма в коляното, получена на тренировка. Палас в момента е на 7-о място във Висшата лига, гледайки към четвърта поредна победа. Мачът им утре е на Гудисън Парк и с него се открива поредния кръг в Премиършип.