Новата звезда на Нюкасъл Папис Сисе сподели, че е невероятна чест за него да носи фланелката с номер 9, която е била на гърба на клубната легенда Алън Шиърър.

26-годишният Сисе започна по уникален начин кариерата си в Англия след трансфера от Фрайбург като в първите си 9 мача отбеляза 10 гола.

Въпреки страхотния старт, Сисе побърза да кажа, че има още много време преди да стигне нивото на Шиърър, който има 206 гола в 395 мача за „свраките“.

„Знам, че фланелката с номер 9 е голямо нещо в Нюкасъл – невероятна чест за мен“, сподели Сисе. „Алън Шиърър постави летвата много високо и аз трябва да опитам да следвам пътя, който той е извървял. Трябва да съм наясно с миналото и какво значи тази фланелка.“

„Правя всичко, което мога, за да съм достоен. Алън Шиърър е примерът, който трябва да опитам да следват. Не опитвам да докажа, че съм добър колкото него, но искам да изживея, какво значи фланелката. Единственият начин да го направя е като вкарвам голове и до този момент върви по-добре, отколкото съм си представял“, допълни нападателят.