Медиите в Англия за пореден път смятат, че плеймейкърът на Тотнъм Лука Модрич ще смени Лондон с Манчестър през лятото. Този път поводът бяха думите Роберто Манчини, с които мениджърът на Манчестър Сити изрази възхищението си от играча на „шпорите“.

Преди началото на сезона 26-годишният Модрич бе в центъра на множество спекулации за евентуален негов трансфер в Челси. Смяташе се, че дори самият играч има желание да заиграе за кръвния враг на Тотнъм, но в крайна сметка Хари Реднап и президента на „шпорите“ Даниел Леви успяха да задържат играча.

В края на предишния сезон пък Манчестър Юнайтед бе основният фаворит за подписа на хърватския полузащитник, като и тогава, и сега сър Алекс Фъргюсън не пести суперлативи по негов адрес.

Сега обаче мениджърът на Сити намекна, че ще се опита да отмъкне креативният футболист през лятото. „Лука Модрич е изключителен футболист. Той определено е един от най-добрите във Висшата лига“, каза Манчини. „Няма да ни бъде лесно да го вземем, понеже играе за голям клуб като Тотнъм. Те със сигурност няма да желаят да се разделят с него“, добави италианецът.

Проблем пред Сити е и дългосрочният договор на Модрич с Тотнъм, който изтича през юни 2016 г.