Падението на Ливърпул продължи и при визитата им на Портсмут, като мърсисайдци загуби с 0:2 в мач от 18-я кръг на Премиършип.

Това е седма загуба за Ливърпул от началото на сезона в Премиършип и единадесета във всички турнири.

Мачът започна с леко преимущество на мърсисайдци, като Торес, Каут и Джерард имаха добри възможности, но пропуснаха.

Домакините обаче поведоха в резултата в 33-та минута, когато Боатенг стреля отдалеч, след което Рейна изби топката, но при добавката Белахдж бе точен за 1:0.

Ливърпул остана с човек по-малко на терена, след като съдията Лий Мейсън показа директен червен картон на Хавиер Масчерано за грубо влизане срещу Тал Бен Хаим.

През второто полувреме Ливърпул продължи да търси изравнителен гол, но нови пропуски направиха Торес и Джерард, а вратарят на домакините Бегович се представи отлично и направи няколко блестящи спасявания.

Портсмут стигна до втори гол в срещата в 82-та минута, когато Пикьон бе намерен с добър пас в наказателното поле на Ливърпул, където нападателят се измъкна от своя пазач и от малък ъгъл простреля Рейна за крайното 2:0.

Ливърпул остава на шесто място във временното класиране с актив от 27 точки преди останалите мачове от кръга в Премиършип. Портсмут е на последната позиция с 14 точки.