Нападателят на Нюкасъл Майкъл Оуен може да премине в Арсенал, където да замести напускащия в посока Испания Тиери Анри, твърдят източници от Острова.

Първоначално се смяташе, че Манчестър Юнайтед е най-силният претендент за подписа на Оуен, но впоследствие стана ясно, че „червените дяволи” са се отдръпнали заради изисканата огромна заплата от футболиста.

„Нюкасъл Ивнинг Кроникъл” твърди, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има намерение да привлече английския национал на „Емирейтс стейдиъм”.

Тиери Анри от своя страна вече се сбогува със съотборниците си, след последния кръг във Висшата лига. Френският нападател сподели, че от ръководството просто не са били достатъчно убедителни, за да го накарат да остане.

Ако Анри напусне, то Арсенал ще разполага с достатъчно средства, за да си осигури услугите на Майкъл Оуен. По информации на английските медии, Венгер ще наблюдава Оуен в петък в мач на Б националния отбор срещу Албания, както и в евроквалификацията с Естония, преди да вземе някакво решение.

Наставникът на „топчиите” разполага с необходимото време, за да придобие представа за играта на Оуен, тъй като сезонът в Испания все още не е завършил. Чак след определянето на шампиона в Примера Дивисион се очаква и Тиери Анри да започне разговори с Барселона.