Майкъл Оуен бе включен в „Б” отбора на Англия за приятелската среща срещу Албания на 25 май в Бърнли. Вторият състав на „трите лъва” ще бъде ръководен от треньора на „А” отбора Стив Макларън и ще бъде шанс за повиканите играчи да попаднат в състава за двубоя с Бразилия на новия Уембли на 1 юни.

 

Майкъл Оуен, който има 80 изиграни мача с националната фланелка и 36 отбелязани гола, ще трябва да доказва, че е възстановен от травмата си, за да получи повиквателна за контролата с Бразилия.  Нападателят получи контузия в коляното на последното световно първенство, се завърна в официален мач едва преди две седмици.

 

Очаква се повиквателната за проверката с Албания да вбеси президента на Нюкасъл Фреди Шепърд, който обвинява Футболната Асоциация на Англия за тежката контузия на Оуен. Шепърд наскоро дори заяви, че ще заведе дело за обезщетение срещу ФА като причинител на травмата на нападателя.

 

Съставът на Англия:

 

Вратари: Пол Робинсън (Тотнъм), Бен Фостър (Уотфорд)

 

Защитници: Фил Невил (Евертън), Джолиоун Лескът (Евертън), Майкъл Доусън (Тотнъм), Ледли Кинг (Тотнъм), Гарет Бари (Астън Вила), Ники Шори (Рединг)

 

Полузащитници: Оуен Харгрийвс (Байерн), Фил Жагиелка (Шефийлд Юнайтед), Аарън Ленъ (Тотнъм), Кийрън Дайър (Нюкасъл), Скот Паркър (Нюкасъл), Джърмейн Дженас (Тотнъм), Стюарт Даунинг (Мидълзбро), Дейвид Бентли (Блекбърн)

 

Нападатели: Майкъл Оуен (Нюкасъл), Джърмейн Дефоу (Тотнъм), Алън Смит (Манчестър Юнайтед), Дейвид Нъджент (Престън)