Нападателят на Нюкасъл Майкъл Оуен заяви, че истерията около новото му споразумение е причината за забавянето на неговото подписване.

Бившият ас на Ливърпул и Реал Мадрид може да напусне настоящия си клуб през лятото като свободен агент. Тогава изтича и 4-годишният му контракт със „свраките”.

Оуен, който вкара и двата гола за своя тим при равенството 2:2 със Сток Сити в събота, ще може от другия месец да преговаря с други клубове.

Нападателят коментира, че има редица фактори които пречат на подписването на ново споразумение с Нюкасъл – като напускането на Кевин Кийгън, опитът за продажба на клуба, както и назначаването на временен мениджър.

„За моя договор се говори от много, много отдавна”, коментира английският футболист за „BBC Sport”.

„Разговарях с ръководството на тима пред около 5-6 месеца. Водехме съвсем нормални разговори, когато започна и истерията”, разкри Оуен.

„След това дойде и напускането на Кийгън. С него си отидоха и някои от хората, с които всъщност преговаряхме. След това пък толкова много неща ни се случиха, че просто не остава време да седнем и да продължим с моя договор. Очевидно обаче, че от клуба все още не желаят да се върнат към разговорите с нас”, завърши Майкъл Оуен.