Капитанът на Нюкасъл Майкъл Оуен е близо до завръщането си в игра за състава на „свраките”. Английският национал е извън терените от края на месец януари, когато получи травма в глезена.

Очаква се 29-годишният нападател да бъде на линия за двубоя от Висшата лига срещу Хъл Сити следващия уикенд. Срещата може да се окаже ключова за сезона на „свраките”, които са на точка от зоната на изпадащите, а съставът на „тигрите” също е един от замесените в борбата за оставане в първия ешелон на английския футбол.

„Намираме се в центъра на борбата за оцеляване, без съмнение, но аз и останалите момчета знаем, че имаме достатъчно класа, за да се справим”, коментира Оуен.

„Сега е моментът да се изправим и да бъдем забелязани. Просто както го направихме и през миналия сезон, когато направихме много добра серия от седем мача без загуба”, допълни нападателят.

Нюкасъл допусна загуба от Манчестър Юнайтед с 1:2 преди два дни, след попадения на Уейн Рууни и Димитър Бербатов, въпреки че именно „свраките” поведоха в резултата.