Нападателят на Нюкасъл Майкъл Оуен отвърна на критиците си, които поставят под съмнение обвързаността му към тима, като сподели още, че такива коментари го вбесяват.

„През изминалите няколко седмици по мой адрес бяха казани доста неща, които много ме разстройват, а дори на моменти  изключително много ме ядосват”, започна бившото острие на Ливърпул и Реал Мадрид.

„Имаше дори обвинения, че съм се върнал прекалено бързо на терена след контузията, за да мога да играя в квалификациите срещу Естония и Русия. Нападнаха ме за това, че съм държал повече да играя за страната си, отколкото за клуба. Като резултат, хората се опитаха дори да ме скарат с наставника на „свракитеСам Алърдайс”, коментира още Оуен.

„Това, което мога да кажа е, че Сам иска да съм готов на 100% за всеки един мач от Висшата лига и ако искате вярвайте – аз също. Чувствам се късметлия, че мога да играя за два отбора – на Англия и Нюкасъл. Докато имам такава възможност, ще се опитвам да съм в достатъчно добра форма, за да вкарвам и за двата”, продължи той.

„Ако отбелязвам голове, ще помогна да спечелим един или два трофея, с което ще докажа, колко съм отдаден на клуба. Много ми се иска да успея”, завърши английският национал.