Нападателят Майкъл Оуен заяви пред Sky Sports ще все още не знае къде ще продължи бъдещето си, но в същото време допълни, че има сериозен интерес към него от редица клубове.

Оуен обяви, че ще напусне Нюкасъл, чиято собственост е в момента, веднага след като тимът изпадна във втория ешелон на английския футбол. Според думите на футболиста интерес към него има от страна на клубове от Англия и чужбина.

„Остава да се разбере къде ще отида. Има много отбори, които се интересува от мен, но ще видим къде ще играя. Дали у дома или в чужбина”, коментира Оуен.

„Има интерес както от Висшата лига, така и от зад граница. Определено обаче предпочитам Висшата лига, където смятам, че принадлежа.”

„Една година играх в Реал Мадрид. Там се чувствах добре, но разбрах, че предпочитам английското първенство, така че ще бъде прекрасно новият ми клуб да бъде английски, но както казах има интерес и от чужбина и не мога да отхвърля тази възможност”, каза още бившият нападател на Ливърпул.

„Все още имам договор с Нюкасъл за няколко седмици. Не мисля, че има вариант да подновя договора си с клуба. Дори не мисля, че ще ми бъде предложен нов контракт. Искам да играя във Висшата лига или друго водещо първенство в Европа”, допълни Оуен.