Мениджърът на Болтън Оуен Койл сподели, че единствено от неговия отбор зависи, дали ще успее да се спаси или ще изпадне в Чемпиъншип.

До края на сезона в Англия остават 12 мача, а Болтън е на предпоследното 19-о място с 20 точки, на 1 зад спасителната 17-а позиция.

„Нашата съдба, нашата вяра или както искате да го наречете, това е в нашите ръце и за да го направим имаме повече от достатъчно добри играчи, за да излезем и да се справим“, сподели Койл пред „Скай Спортс“.

„Имахме тежка поредица от мачове, но ние знаем, че имаме толкова много мачове, които предстоят, в които можем да победим.“

Следващият мач на Болтън е срещу лидера Манчестър Сити и Койл вярва, че отборът му може да измъкне точки на „Етихад Стейдиъм“.

„Отиваме при Манчестър Сити и отново всеки ще ни отпише, както правят. Можеш ли да се бориш с такъв клуб 38 мача? Не, но в един ден, абсолютно. За да направим това, се нуждаем от всеки от нашите играчи, не от 6 или 7, а 11 да бъдат концентрирани, вършейки своята работа на максимума и ако направиш това, можеш да постигнеш резултати“, допълни Койл.