Оуен Койл е новият мениджър на Болтън, след като се договори за напускането си от Бърнли, и подписа двегодишен контракт с клуба, за който игра от 1993 до 1995 година.

Койл бе спряган за наследник на Гари Мегсън цяла седмица, но се изчакваше да се разбере за компенсация с вече бившия си тим Бърнли.

Двубоят със Съндърланд утре бе отложен, така че първият мач на Койл начело на Болтън ще бъде срещу Арсенал следващата седмица. Койл определи като своя цел „да върне добрите времена” в клуба.

Президентът на Болтън Фил Гартсайд заяви: „Оуен бе нашата цел номер едно и естествено сме доволни, че той се завръща в отбора, вече като мениджър. Той бе вдъхновяваща личност като играч, който служеше за пример и мотивация на всички. От името на всички в Болтън Уондърърс, искам да го приветствам с добре дошъл.”

Миналия сезон Койл изведе Бърнли до елита за първи път от 33 години. През лятото той подписа за още една година, към вече съществуващия си тригодишен контракт с клуба, но успя да се разбере с ръководството и след компенсация, да разтрогне.

Съвсем скоро Оуен Койл ще се изправи отново срещу доскорошните си възпитаници – мачът Болтън – Бърнли е на 26 януари.

Гари Мегсън бе уволнен от Болтън на 30 декември, като тимът заема незавидното 18-то място във Висшата лига.