Мениджърът на Болтън Оуен Койл съобщи, че Фабрис Муамба вече се възстановява от кардиологичния арест, който получи на 17 март по време на срещата с Тотнъм от ФА Къп.

Откакто колабира на терена, играчът се намира в интензивното отделение в лондонска болница. Оттогава насам състоянието на футболиста значително се подобри и вече не е критично, но според лекарите в специализираното медицинско заведение си остава тежко.

Наставникът на Болтън редовно посещава Муамба в болничната му стая и заяви пред медиите, че самият той забелязва подобрението на своя играч. „Той се оправя лека-полека, но все още остава в интензивното отделение“, заяви Койл. „Когато се видяхме онзи ден, той наистина изглеждаше по-добре.“

„Искам да благодаря на пресата и медиите за начина, по който се отнесоха към случая, и за това как защитиха правото на личен живот на Фабрис и семейството му. Пожеланията за бързо оздравяване, които той получи, му помогнаха наистина много и мисля, че той черпи сила от тях. Те бяха от изключително значение за борбата му да оздравее“, добави мениджърът на Уондърърс.