Нападателят на Англия Майкъл Оуен предупреди съотборниците си от националния тим, че им предстои много работа, преди да започнат с празниците за класирането за Евро 2008.

Въпреки че се присъедини към Джими Грийвс, сър Боби Чарлтън и Гари Линекер със своето 40-то попадение с екипа на „трите лъва”, нападателят призова за хладнокръвие сред колегите си, които не бива да избързват с радостта, въпреки двете победи в последните квалификации с Израел и Русия.

Все пак, острието на Нюкасъл не скри задоволството си от 40-те гола, които успя да вкара за малко повече от девет години в националния отбор.

„Играя за родината си вече почти 10 години, като се надявам, че ми остават още няколко, но това постижение е много важно за мен. Мога да гледам на него единствено с гордост, след като само трима души още са го постигнали. Всеки обича да бележи, но се изисква много работа, за да стигнеш до стрелкова позиция, трябва да знаете, че не се отварят достатъчно такива възможности по време на международни срещи”, призна Оуен.

„Знаехме, че ще е по-трудно срещу Русия, отколкото в мача с Израел – и наистина, имахме по-малко шансове за гол, но бяхме по-концентрирани и прецизни. Това че ги победихме с 3:0 не означава, че те са представили лошо, сигурен съм, че ще е много тежко като идем в Москва”, продължи Майкъл.

„Играхме добре, но и имахме някои проблеми и сме напълно наясно със заплахата при следващия ни мач с тях. Все пак, свършихме добра работа през тези 10 дни на подготовка, ако някои не бе казал в началото, че ще спечелим 6 точки от двете квалификации, нямаше да му повярваме. Успехът ни вдъхна доста увереност в силите”, сподели още нападателят.