Капитанът на Нюкасъл Майкъл Оуен смята, че слабото представяне на отбора този сезон е повлияло твърде много върху самочувствието на играчите. „Свраките” са на път да се смесят с аутсайдерите във Висшата лига в борбата за оцеляване, вместо да се борят за челни позиции.

Нюкасъл все още няма победа под ръководството на Кевин Кийгън и е само на шест точка от зоната на изпадащите.

„Самочувствието определено е доста ниско,” сподели 28-годишният Оуен пред ББС. „Усеща се нервността в отбора. Трябва да започнем да печелим, колкото по-скоро, толкова по-добре. Веднъж щом това стане, и самочувствието ще се върне.”

Кийгън се завърна в Северозиточна Англия, за да наследи Сам Алърдайс. През следващия месец на клуба му предстоят доста тежки изпитания, срещу Блекбърн, Ливърпул, Бирмингам, Фулъм и Тотнъм, а „свраките” се нуждаят от всяка точка, за да останат в елита.

Майкъл Оуен обаче твърди, че няма паника в състава, 11 мача преди края на шампионата. „Имаме още страшно много срещи, а дори не се намираме в зоната на изпадащите в момента,” каза нападателят. „Не сме се паникьосали, но определено се нуждаем от резултати, при това бързо.”

„Ето например мачът срещу Блекбърн в събота – един, от който трябва да измъкнем нещо,” разсъждава Оуен. „Ако това се случи, ще имаме и повече самочувствие за следващия си мач срещу Ливърпул. Срещите след това изглеждат по-леки. Сигурен съм, че ако натрупаме малко увереност в тези двубои, ще мърднем напред в класирането.”