Оуен Харгрийвс няма да пътува с Манчестър Юнайтед за САЩ, където ще се проведе предсезонната подготовка на отбора. Причината е нова контузия, която ще изкара полузащитника и от мачовете в началото на новия сезон във Висшата лига.

Неприятната новина разкри мениджъра на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън в четвъртък вечер. „Харгрийвс отново е в Америка при специалист. Няма да бъде готов за началото на кампанията. Не знам кога ще се върне на терена”, заяви шотландският спец пред клубната телевизия.

Английският играч не се бе появявал в игра в периода септември 2008 – април 2010 година, заради операции на двете колена. За този период, Харгрийвс записа 45 минути за резервите на Юнайтед и няколко минути в последния двубой на първия тим срещу Съндърланд.

Сър Алекс все пак информира, че другите негови футболисти, които се възстановяват от травми, ситуацията е много по-добра.

„Антонио Валенсия по всичко личи ще бъде на линия, и Нани ще е готов за началото на сезона. Майкъл Оуен се възстановява, едва ли ще дойде с нас в Америка, но всеки ден работи много здраво, очаквам го за началото на кампанията”, призна мениджърът на Димитър Бербатов и компания.

Фъргюсън хвърли светлина и около състоянието на бранителя Рио Фърдинанд, който е под въпрос за първия мач на тима срещу Нюкасъл на 16 август. „Всичко зависи от прогреса, който ще покаже през следващите няколко седмици.”

Андерсон също продължава да се възстановява от контузията в коляното. Сър Алекс обаче разкри, че очаква бразилецът да се върне в игра към края на септември.