Нападателят на Майкъл Оуен е изключително обнадежден след разговора си с новия треньор на Нюкасъл Сам Алърдайс. Английският национал смята, че не новият наставник обръща внимание на всеки детайл и с методите си на работа ще преобрази тима на „свраките”.

„Върнах се след контузия и ми се иска сезонът да не свършва следващата седмица” – заяви Оуен – „Чувствам се силен. Проведох хубав разговор със Сам Алърдайс за неговите планове за Нюкасъл. Той дойде в хотела на националния отбор през миналата седмица за да разговаря с мен и Киърън Дайър”

„Алърдайс очевидно ще раздвижи това място. Той звучи много усърден, говорейки за всичко, дори за диетични съвети за предпазване от контузии и за подобряване на резултатите. Планираме да се срещнем отново, когато той се върне след ваканцията”, каза още Оуен

Запитан относно приспособяването си след контузия нападателят заяви, че се чувства добре и уверен, че скоро отново ще започне да бележи гол след гол.

„Играх в четири мача откакто се завърнах след контузия и знам, че моите завършващи умения не са ме напуснали, тъй като се старах много в тренировките. Голът ще дойде достатъчно скоро и аз вярвам в изобилието след това. Не съм се отказал от надеждите си да счупя головия рекорд за Англия на Боби Чарлтън”, добави бившият нападател на Ливърпул и Реал Мадрид.