Отборът на Манчестър Сити нанесе първа загуба на Челси на "Стамфорд бридж" от 37 домакински мача насам във всички състезания, след като срази своя съперник с 4:2 в дербито на 28-я кръг на Висшата лига на Англия.

Срещата предизвика сериозен интерес, тъй като Джон Тери и Уейн Бридж започнаха като титуляри. Бранителят на Сити обаче не пожела да поздрави капитана на Челси, когато двата тима се поздравяваха преди първия съдийски сигнал.

Срещата започна много добре за Челси, които поведоха чрез Франк Лампард в 42-та минута. Халфът получи хубав пас от Джо Коул и прати кълбото в мрежата на Шей Гивън за 1:0.

Карлос Тевес, който е вкарвал неизменно в последните си три мача срещу Челси в лигата, изравни за 1:1 в продължението на първата част. Нападателят успя да излъже Джон Тери и пусна хитро топката покрай Иларио, вкарвайки 14-я си гол за сезона в Премиършип.

Уелското крило на Сити Крейг Белами проби по левия фланг и вкара неспасяем гол за 1:2 в 51-та минута.

Жулиано Белети пък бе изгонен в 75-та минута, след като съдията реши, че бразилецът е съборил Тевес в наказателното поле на лондонския тим, въпреки че това не бе така. Тевес застана зад бялата точка и реализира за 1:3, реализирайки гол номер 15 за сезона в лигата.

"Гражданите", които не бяха вкарвали гол в последните си седем визити на "Стамфорд бридж", успяха да вкарат и четвърти гол, след като домакините останаха с девет човека след червен картон на Михаел Балак в 81-та минута.

Белами заби второто си попадения в мача в 87-та минута след хубава асистенция на Шон Райт-Филипс.

Гарет Бари обаче събори Никола Анелка и домакините получиха дузпа в продълженията на мача. Лампард вкара второто си попадения в мача и оформи крайното 2:4. Сити направи дубъл срещу лондонския гранд през този сезон, след като спечели мача на своя стадион през миналата година с 2:1.

Челси остава на върха с една точка преднина пред Манчестър Юнайтед. "Сините" имат 61 точки, а "червените дяволи" са с 60 точки. Манчестър Сити пък вече е на четвъртото място с 49 точки.