Контролата между холандския НЕК Ниймеген и английския Блекбърн бе отменена заради съображения за сигурност. Приятелският мач трябваше да се състои днес, но местната полиция взе решение да отмени мача заради опасност от безредици с феновете на англичаните.

Привърженици на Блекбърн са участвали в сбивания в петък в град Девентър, а вчера са влезли в конфронтация с фенове на домакините в Ниймеген. Именно в днешния ден в НЕК е обявен ден на отворените врати, като на стадиона се очакваха близо 10000 зрители, включително множество деца и жени.

„Заместник кметът на Ниймеген взе решение да отмени приятелския мач между НЕК и Блекбърн Роувърс. Срещата трябваше да се състои днес от 14:30 часа по време на годишния ден на отворените врати в НЕК“, се казва в официалното изявление.

„Привърженици на английския Блекбърн са участвали в безредици в Девентер в петък, а в събота е имало конфронтация с привърженици на НЕК в Ниймеген.“

„След сериозни сигнали от полицията, че конфронтацията ще продължи и днес, заместник кметът, заедно с полицията и кмета на града, взеха решение да отменят мача.“